Domain

A domain-név (www.webhelyem.hu) a honlap elérésének címe, amit hirdetésben és egyéb helyeken megadunk, hogy a partnerek, érdeklődők, vásárlók megtalálják a helyet, ahol informálódhatnak tevékenységünkről és egyéb lehetőségekről, illetve a termékekről.

Fontos, hogy rövid és velős legyen, vagyis könnyen leírható, megjegyezhető és tevékenységünkre jellemző legyen.

A hosszú, bonyolult névnek sok veszélye van. Alapvetően nem tudják megjegyezni. Beírásnál sok a hibalehetőség.

A domain-név regisztrációjának és fenntartásának éves díja van, amelyet partnereink számára a domain fenntartási költségben benne van, így nem kell külön fizetni!

A domain név foglaltságát kérésre azonnal ellenőrizzük. 

 

Az általunk fenntartott domain-ok DNSSEC – Domain Name System Security Extensions – technológia által  védettek! 
A DNSSEC növeli a biztonsági szintet a DNS használata során, mivel megakadályozza a domain nevek adatainak hamisítását, megváltoztatását, vagy hiányosságát a zónarekordok elektronikus aláírási rendszerének használatával. Ez csökkenti az e-mail fiókokkal való visszaélés, a személyes adat felfedés vagy a weboldalra irányuló támadás kockázatát.

A DNSSEC a DNS (domain name system) egy fajta kiterjesztése, ami növeli a domain név szolgáltatás biztonságát. A DNSSEC biztosítja a felhasználókat, hogy a DNS-ről kapott információ a megfelelő forrásból érkezett, teljes volt és annak épsége nem volt veszélyeztetve az átvitel során. A DNSSEC biztosítja a DNS adatok megbízhatóságát, megakadályozva támadásokat, mint például adathalászat és még sok más.
A DNSSEC kiküszöböli a következő kockázatokat:
– e-mail fiók visszaélés
– rés az anti-spam szűrőn a DNS ellenőrzésnél
– személyi adatok eltulajdonítása (felhasználó név és jelszó, hitelkártya adatok, stb.)
– támadás a weboldalán

További DNSSEC – Domain Name System Security Extensions – információk ITT