Honlap kezelése

Honlap szerkesztés, feltöltés menete – Hírnök Média által üzemeltetett honlapoknál!

Az alábbi tartalom a Hírnök Média tulajdona, és szerzői jogvédelem alatt áll!  Bármely másolás, más honlapon elhelyezés a  a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak, engedély nélküli használata a szerzői-, büntető- és polgári jogi következményekkel jár.

Partnereink számára összeállítottunk egy kis segédletet a feltöltéshez

Belépés a szerkesztő felületre:
Honlap címe /admin, vagy wp-admin (pl.: hml.hu/admin)
Felhasználónév: a küldött felhasználónév (fontos a kis és nagybetű)
Jelszó: a küldött jelszó  (fontos a kis és nagybetű)

Belépés után Felül és bal oldalon sötét csík jelenik meg – ezek a szerkesztői felületek!
A felső csík bal oldalán a házra kattintva válthatunk a honlap nézet és a szerkesztő felület között

Kétféle lehetőség van az információk megjelenítésének BEJEGYZÉS (legutóbbi bejegyzések megjelenítése), vagy Statikus oldal.

Bejegyzés: Adott kategóriában több cikk, vagy információ jelenik meg, rövid bevezetővel. Ez jelenik meg közvetlenül a címlap hírfolyamában! A kategória kiválasztása azért is fontos, mert rákattintva a többi – adott kategóriához tartozó cikk – megjelenik. Csak a cikkeket megjelenítő honlapon!

Oldal: Egyetlen oldal, amely általában információkat tartalmaz (pl. alapinformációk, akciók, kapcsolat…).

Bejegyzés, vagy Oldal szerkesztése
Amennyiben be vagyunk jelentkezve, a cikkeket, vagy oldalakat közvetlenül is tudjuk szerkeszteni! Felső sorban a honlap nevére kattintva megjelenik a főlap, amelynél kiválaszthatjuk a szerkeszteni kívánt bejegyzést / oldalt, amelyre belépve az „Oldal szerkesztése” szövegre kattintunk. Ezután szerkeszthetjük az adott oldalt. Jobb oldalon kell kiválasztani a „Kategóriát”, ahova a szövegnek kell kerülni.
Jobb oldalon a „Frissítés” gombbal mentjük, amely után megjelenik a változás!

Új Bejegyzés / Média / Oldal
Felső sor „Új” írásra kattintva megjelenik egy új üres oldal. „Címsor megadása” sorba kell a címet írni (ne legyen hosszú a cím!). Alatta lévő területre kerül a szöveg.

Jobb oldalon kell kiválasztani a „Szülő oldalt”, amelyhez tartozik az oldal – amennyiben van.

Jobb oldalon „Frissítés” gombbal mentés után megjelenik az oldal

Fotó:
Felbontás: 150 dpi (képpont); Méret: szélesség maximum 800 képpont! Fájl mérete 70-80 kb.!  (A túl nagyméretű fotók nehezen jelennek meg és terhelik, lassítják a honlapot!)


WebShop
A termékek feltöltése hasonlóan történik, mint a cikkek elhelyezése. Alapban segítségek vannak a kérdőjelekre kattintva. Néhány pontosabb segítség:

Bal oldali sávban a „Termékek” fül / Termék hozzáadása
Felülre termék neve – fontos, hogy ne legyen túl hosszú a név!
– Alatta megjelenő szerkesztő részbe kell írni a részletes leírást – ez jelenik meg alul, a kép alatti területen

Középső blokk
Termékadatok / Egyszerű termék – alap beállítás egy termék / egy árral
– Normál ár (Ft) – ide kell írni a termék árát
– Akciós ár (Ft) – ha nem akciós ÜRES marad / amennyiben akciós a termék ide kerül az akciós ár (lehet időzíteni is, hogy mikor fejeződjön be az akció)

Készlet – megadhatjuk, hogy mennyi van készleten, amelyből vásárláskor, illetve rendeléskor automatikusan levonja az eladott mennyiséget.

Szállítás – amennyiben kiszállításra kerül a termék, többek között az itt található adatok alapján számolja ki a díjat.

Kapcsolódó termékek – itt lehet „ajánlani” hozzá tartozó / kapcsolódó terméket (pl. festékhez hígítót, csavarhoz anyát).

Attribútumok – Variációk
Amikor egy termékből több van, nem kell egyenként feltölteni, hanem meg kell adni az Attribútumokat (például 1 kg. / 2 kg. 5 g. stb.). Ilyenkor célszerű előre megadni, a válaszható attribútumokat

Alul:Termék rövid leírása” szerkesztőfelületre röviden kell szöveget írni (főbb jellemzőket) – ez jelenik meg a termékfotó mellett! Vigyázat! Itt a hosszú szöveg kitolhatja teljesen az oldalt.

Jobb oldalon (lentről felfelé haladva)

Termékgaléria – amennyiben több fotó van a termékről, itt lehet feltölteni

Termékkép – az alap termékfotó feltöltése (ne hagyjuk üresen, mert ez jelenik meg mindenhol) Fontos, hogy a fő termékfotó kocka legyen (300 x 300 px.)

Termékcímkék – nem kötelező kitölteni, viszont ezek a címszavak segítenek az optimalizálásban, a Google keresőnek könnyebb megtalálni

Termékkategóriák – a termék kategóriához rendelése. Kik kell pipálni a termékhez tartozó kategóriát.

KÖZZÉTÉTEL – erre kattintva mentjük el az adatokat, illetve közzétesszük honlaunkon.


pdf dokumentum elhelyezése, feltöltése

  1. Beírni a szöveget (a pdf címét)
  2. Kiválasztani a beírt szöveget és kimásolni
  3. „Média hozzáadása” gomb (szerkesztő csík felett)
  4. Fájlok feltöltése / Média beillesztése
  5. A feltöltött pdf file kiválasztásakor jobb oldalon megjelenik a „cím” doboz, ahova be kell másolni a szöveget, illetve a pdf címét (ez jelenik meg az oldalon)
  6. Az URL dobozában megjelenik az elhelyezett file elérési útja, amit ki kell kimásolni
  7. Az oldalra visszatérve a „lánc” ikonra kattintunk és a kimásolt URL címet az URL dobozba másoljuk.
  8. Jobb oldalon „Frissítés” gombbal mentés után megjelenik az oldalon

E-mail / levelezés:
A honlaphoz tartozó web-mail felület:  honlapcím után   /webmail  (pl. www.hml.hu/webmail)  Az e-mail címet és a hozzákapott jelszót kell beírni. Belépés után háromféle webes e-mail alkalmazás közül választhatunk!

Levelezőprogramok:
Microsoft Outlook 2010® for Windows®:                   Automatikus észlelés
Windows Live Mail®:  IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül POP3 SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP POP3 (Post Office Protocol v3)
Microsoft Outlook 2007® for Windows®:                   Automatikus észlelés
Microsoft Outlook 2000® for Windows®:                   IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül POP3 SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP POP3 (Post Office Protocol v3)
Microsoft Outlook Express® for Windows®:              IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül POP3 SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP POP3 (Post Office Protocol v3)
MacOS® Mail.app® for “Pre Lion” (10.4+):   IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP
MacOS® Mail.app® for “Lion” (10.7+):   IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP
Postbox®:                                                                        Automatikus konfigurálás
iOS az iPhone/iPad/iPod készülékekhez és MacOS® Mail.app® a Mountain Lion (10.8+) rendszerekhez:  IMAP SSL/TLS megoldáson keresztül IMAP
Mozilla Thunderbird®:                                             Automatikus konfigurálás
KDE Kmail:                                                                    Automatikus konfigurálás

Kimenő levelek kezelését az internetszolgáltatótól kapott információk szerint kell beállítani.


Chat, üzenetküldés 
Egy modul, illetve program elhelyezésével és beállításával, a honlap látogatói közvetlenül léphetnek kapcsolatba a munkatársakkal, kérdezhetnek, vagy küldhetnek üzenetet.
Kis ablak jelenik meg a jobb alsó részen (vagy ahol szeretnénk) és a honlap látogatói közvetlenül írhatnak, tehetnek fel kérdéseket, amelyre a honlap tulajdonosa, vagy a megadott munkatárs válaszolhat.
Amikor készen állunk a válaszolásra, belépünk, s az üzenet érkezésére, illetve beszélgetés kezdeményezésekor hangjelzéssel figyelmeztet. Amikor nem vagyunk gépnél, vagy nem akarjuk, hogy láthatóak legyünk, egyszerűen átkapcsolunk. Ekkor üzenetet lehet hagyni, amely e-mail címünkre is megérkezik.

Használata:
Belépés: https://dashboard.tawk.to/login    itt közvetlenül a saját kezelőpanelünket érjük el!  – amennyiben felkerült és be lett állítva a modul

Az e-mail cím és jelszó megadása, vagyis a belépés után megjelenik a kezelő felület. Ezzel egy időben a honlapon átvált online kapcsolatra a chat program!
A bal felső sarokban megjelenő ikon a profil, amelyre kattintva a beállításokon állíthatunk, illetve itt kapcsolhatjuk be, vagy ki a láthatóságot (Bejelentkezve / Távol / Láthatatlan). 

Alul rákattintunk a „Csatlakozás” kockára és beszélgethetünk!
A partner küldhet jeleket, csatolmányt stb.
Offline, vagyis kapcsolat nélküli módban e-mail címünkre érkezik az üzenet.
Lezárás után a beszélgetés mentődik, illetve elküldésre kerül.

Külön ablakban is lehet üzenetet váltani (Pl.: https://tawk.to/hirnok). Ennek a beállítását külön kell kérni és a példában szereplő /hirnok változtatható a kívánt névre.

A beállítások megváltoztatásához kérjen segítséget tőlünk!


Figyelem!
A fenti információk kizárólag a Hírnök Média által készített és üzemeltetett oldalakra vonatkozik.  Tartalma a Hírnök Média tulajdona, tehát szerzői jogvédelem alatt áll! Bármely másolás, más honlapon elhelyezés a  a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak, engedély nélküli használata a szerzői-, büntető- és polgári jogi következményekkel jár.

A honlapok és modulok, illetve azok tartalma partnereink számára beállított módon kerülnek átadásra.
Minden változtatást jelezni, illetve egyeztetni kell velünk, mert a hibás állítás, módosítás problémát okozhat, amelynek helyrehozatala nem tartozik a fenntartási feladatok közé!